Králík na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Olivy nakládané
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 531.1 mg
  • Vláknina 4800.3 mg
  • Vitamín A 4800.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekaný rozmarýn a králičí stehna osmahneme. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme.

  • 2

    Podlijeme vínem a dusíme 30 minut, do změkknutí.

  • 3

    Nakonec přidáme vypeckované olivy a prohřejeme.

  • 4

    Během dušení podléváme vodou dle potřeby.

Komentáře k receptu