Plátečky ze srnčí kýty v těstíčku
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
- 100 g Paprika zelená
- 120 g Ananas
- 80 g Olej rostlinný
- 100 ml Voda pitná
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Kečup jemný
- 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 44 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 162.8 mg
- Vláknina 1798.1 mg
- Vitamín A 1798.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme omáčku a těstíčko na obalování kýty.
-
2
Omáčka: Nakrájíme cibuli nadrobno, přimícháme čerstvý ananas nakrájený na kostičky, papriky zbavené semen a nakrájené nadrobno a nastrouhaný zázvor. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, ananas, vmícháme sójovou omáčku, kečup, Solamyl rozmíchaný ve vývaru, zázvor a sůl. Omáčku lehce provaříme.
-
3
Těstíčko: Smícháme vodu, mouku, rozšlehané vejce a Solamyl.
-
4
Plátečky kýty namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.
-
5
Smažené maso smícháme s omáčkou a podáváme.