Palačinky plněné srnčím masem
Suroviny
- 100 g Pórek
- 200 g Vepřová plec
- 300 g Srnčí plec
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 60 ml Olej rostlinný
- 60 ml Olej rostlinný
- 185 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 52 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 426.9 mg
- Draslík 534.8 mg
- Vláknina 1491.1 mg
- Vitamín A 1491.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí a vepřovou plec nakrájíme a umeleme, přimícháme jemně nakrájený pórek, vejce, sůl a pepř, dobře promícháme. Hmotu natřeme na usmažené palačinky, zavineme, obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova.
-
2
Palačinkové těsto připravíme rozmícháním vejce v mléce, přidáme sůl a postupně zašleháváme mouku. Na malém množství oleje smažíme bledé palačinky.