Zvěřinové placičky na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jelení plec
  • 60 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 114.9 mg
  • Vláknina 1217.9 mg
  • Vitamín A 1217.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení plec nakrájíme a umeleme s cibulí. Do směsi vmícháme vejce, víno, rajčatový protlak, sůl, pepř, strouhanku a řádně promícháme. Směs necháme pod fólií alespoň hodinu v chladničce.

  • 2

    Z hmoty tvarujeme malé placičky, vložíme na gril a během grilování potíráme pivem.

Komentáře k receptu