Kuličky z kančího mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kančí plec
  • 100 g Olivy zelené
  • 100 g Kečup
  • 300 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 163.3 mg
  • Vláknina 5831.5 mg
  • Vitamín A 5831.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Maso nakrájíme na kostky a umeleme s jednou cibulí a vymačkanými rohlíky. K masu přimícháme vejce, hořčici, drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které klademe do pekáče na oleji zpěněnou drobně nakrájenou cibuli a pečeme ve středně předehřáté troubě. Když jsou kuličky téměř hotové, přidáme kečup, rozpůlené olivy, skořici, chilli koření, vodu, promícháme a dopečeme.

Komentáře k receptu