Kuličky z kančího mletého masa
Suroviny
- 500 g Kančí plec
- 100 g Olivy zelené
- 100 g Kečup
- 300 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 80 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 33 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 163.3 mg
- Vláknina 5831.5 mg
- Vitamín A 5831.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Maso nakrájíme na kostky a umeleme s jednou cibulí a vymačkanými rohlíky. K masu přimícháme vejce, hořčici, drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které klademe do pekáče na oleji zpěněnou drobně nakrájenou cibuli a pečeme ve středně předehřáté troubě. Když jsou kuličky téměř hotové, přidáme kečup, rozpůlené olivy, skořici, chilli koření, vodu, promícháme a dopečeme.