Čevapčiči z jeleního masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 350 g Vepřový bok
  • 600 g Jelení plec
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 408.4 mg
  • Vláknina 2823.8 mg
  • Vitamín A 2823.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno, cuketu oloupeme a pokrájíme na nudličky, stejně tak rozkrájíme papriky i feferonku, které zbavíme semen.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zbylé suroviny, zalijeme vývarem a omáčku povaříme.

  • 3

    Jelení plec krájíme na kostky a umeleme. Přimícháme vejce, mouku, pepř, sůl a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky, opečeme na sádle.

  • 4

    Čevapčiči servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu