Čevapčiči z jeleního masa
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 350 g Vepřový bok
- 600 g Jelení plec
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 350 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 2 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.09 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 59 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 408.4 mg
- Vláknina 2823.8 mg
- Vitamín A 2823.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno, cuketu oloupeme a pokrájíme na nudličky, stejně tak rozkrájíme papriky i feferonku, které zbavíme semen.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zbylé suroviny, zalijeme vývarem a omáčku povaříme.
-
3
Jelení plec krájíme na kostky a umeleme. Přimícháme vejce, mouku, pepř, sůl a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky, opečeme na sádle.
-
4
Čevapčiči servírujeme přelité omáčkou.