Grilovaná zelenina teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 39 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 645.8 mg
- Vláknina 7315.5 mg
- Vitamín A 7315.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Lusky zbavíme dřevnatých a tuhých částí. Zelí pokrájíme na nudličky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme, utřeme najemno a smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Takto vzniklou omáčku necháme prohřát.
-
2
Grilovací desku potřeme olejem a zeleninu na ní ugrilujeme dozlatova. Omáčku necháme prohřát a grilovanou zeleninu jí přelijeme.