Kančí maso s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 150 g Hlíva ústřičná
- 150 g Kapusta růžičková
- 100 g Ořechy vlašské
- 150 g Sýr Eidam uzený 45%
- 800 g Kančí kýta
- 550 ml Voda pitná
- 50 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 36 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117 mg
- Vláknina 5079.4 mg
- Vitamín A 5079.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky.
-
2
V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut.
-
3
Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem.