Bramborové suflé s bylinkami
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vejce slepičí
- 5 ks Brambory
- 2 ks Rajčata
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Libeček
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 419 mg
- Vláknina 4459 mg
- Vitamín A 4459 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme je a rozmačkáme na kaši. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Okořeníme, promícháme a přidáme posekané bylinky. Vmícháme žloutky, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi.
-
2
Vložíme do mísy a zapékáme asi 40 minut v troubě.
-
3
Ozdobíme rajčaty a kouskem libečku a podáváme.