Bramborové suflé s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Libeček
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 419 mg
  • Vláknina 4459 mg
  • Vitamín A 4459 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme je a rozmačkáme na kaši. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a nastrouhaný sýr. Okořeníme, promícháme a přidáme posekané bylinky. Vmícháme žloutky, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi.

  • 2

    Vložíme do mísy a zapékáme asi 40 minut v troubě.

  • 3

    Ozdobíme rajčaty a kouskem libečku a podáváme.

Komentáře k receptu