Srnčí řízky v těstíčku z chlebové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 27 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.8 mg
- Vláknina 33.1 mg
- Vitamín A 33.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, opepříme, osolíme a lehce potřeme hořčicí.
-
2
Poté řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
-
3
Těstíčko připravíme ze směsi na chleba. V míse ho smícháme s pivem dohladka. Je-li třeba, přilijeme vodu. Těstíčko musí být tak husté, aby z řízků nestékalo. Těstíčko pod utěrkou necháme alespoň dvacet minut odpočinout.