Daňčí řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 400 g Dančí maso
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 274.7 mg
  • Draslík 704.7 mg
  • Vláknina 558 mg
  • Vitamín A 558 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Daňčí i vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme chilli kořením a potřeme hořčicí. Na daňčí řízek položíme plátek sýra, vepřový řízek, po celém obvodu řízky sklepneme, aby se spojily. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dorůžova.

Komentáře k receptu