Zelný salát s brusinkami a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 88 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 459.1 mg
- Vláknina 10983.5 mg
- Vitamín A 10983.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme a nastrouháme na hrubo, zakapeme citronovou šťávou, olejem, přidáme cukr, sůl, promícháme a necháme alespoň patnáct minut stát.
-
2
Očištěnou mrkev nastrouháme, pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a pokrájíme je. Vše přimícháme do mísy k zelí, přidáme brusinkový kompot, řádně promícháme a pod fólií necháme vychladit.