Jehněčí kýta s fíky
Suroviny
- 250 g Fíky sušené
- 250 ml Voda pitná
- 250 ml Šťáva jablečná 100%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Pažitka
- 2 ks Cibule červená
- 1 kg Jehněčí kýta
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 34 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 117.8 mg
- Draslík 868.1 mg
- Vláknina 12469 mg
- Vitamín A 12469 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.
-
2
Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.
-
3
Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.
-
4
Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.
-
5
Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.