Omáčka ledvinková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Hovězí ledviny
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 243.5 mg
  • Vláknina 2545.4 mg
  • Vitamín A 2545.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme a drobně nakrájíme nebo naškrábeme.

  • 2

    V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájené ledvinky, posypeme troškou kmínu a ledvinky dusíme cca 15 minut.

  • 3

    V době dušení ledvinek uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným ledvinkám.

  • 4

    Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.

  • 5

    Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat anebo z části vychladlou rozmixovat.

Komentáře k receptu