Srnčí plec dušená s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Srnčí plec
  • 80 ml Víno bílé
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 896.4 mg
  • Vláknina 3462.1 mg
  • Vitamín A 3462.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.

  • 4

    Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.

Komentáře k receptu