Srnčí plec dušená s mrkví
Suroviny
- 200 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Slanina vepřová
- 800 g Srnčí plec
- 80 ml Víno bílé
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 105 g
- Sodík 1037 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 255 mg
- Draslík 896.4 mg
- Vláknina 3462.1 mg
- Vitamín A 3462.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.
-
3
Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.
-
4
Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.