Srnčí kýta s fazolemi
Suroviny
- 100 g Okurky nakládané
- 800 g Srnčí kýta
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Masox
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 609.8 mg
- Vláknina 13403.2 mg
- Vitamín A 13403.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na tenké plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, fazole scedíme a necháme okapat. Kostku masoxu uvaříme ve vodě.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté přimícháme papriky, okurky, fazole, hořčici, chilli koření, pepř, sůl, zalijeme vývarem z masoxu a alespoň pět minut povaříme za častého míchání.