Guláš ze srnčí plece
Suroviny
- 400 g Cibule
- 50 g Houby sušené
- 400 g Lečo sterilované
- 50 g Paprika mletá sladká
- 200 ml Voda pitná
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 kg Srnčí plec
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 21 g
- Sodík 725 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 290.5 mg
- Draslík 1579.7 mg
- Vláknina 10092.7 mg
- Vitamín A 10092.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, sušené houby uvaříme a scedíme, česnek prolisujeme.
-
2
V kastrole na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Vmícháme papriku, zamícháme a přilijeme vývar. K masu přimícháme koření, sůl, sójovou omáčku, rajčatový protlak, česnek a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté do omáčky zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, přidáme houby, zeleninu na lečo a na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny povaříme.