Závitky z jelení kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 800 g Jelení kýta
  • 150 g Kroupy ječné
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1411 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 229.3 mg
  • Draslík 1329 mg
  • Vláknina 11183.8 mg
  • Vitamín A 11183.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy uvaříme doměkka a scedíme, sušené houby uvaříme, scedíme a překrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V míse řádně smícháme mleté maso, kroupy, česnek, houby, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme.

  • 3

    Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme.

  • 4

    Na každý plátek navrstvíme masovou směs, zavineme a převážeme nití.

  • 5

    V kastrole na oleji zpěníme cibuli, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 6

    Závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.

  • 7

    Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky. Omáčku povaříme alespoň čtvrt hodiny a poté přecedíme.

  • 8

    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu