Směs ze srnčí kýty se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Kukuřice cukrová
  • 150 g Pórek
  • 600 g Srnčí kýta
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 382.7 mg
  • Vláknina 5702.2 mg
  • Vitamín A 5702.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké plátky, feferonky a papriku zbavíme semen a nakrájíme na jemné proužky, pórek nakrájíme na tenká kolečka, kukuřice nakrájíme na špalíčky.

  • 2

    Maso osmažíme v rozpáleném oleji, přimícháme cibuli a ostatní zeleninu, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř, dobře promícháme a zarestujeme. Poté do směsi vmícháme vývar, v němž jsme rozšlehali Solamyl a asi pět minut provaříme.

Komentáře k receptu