Směs ze srnčí kýty se zeleninou
Suroviny
- 120 g Kukuřice cukrová
- 150 g Pórek
- 600 g Srnčí kýta
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 34 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 382.7 mg
- Vláknina 5702.2 mg
- Vitamín A 5702.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké plátky, feferonky a papriku zbavíme semen a nakrájíme na jemné proužky, pórek nakrájíme na tenká kolečka, kukuřice nakrájíme na špalíčky.
-
2
Maso osmažíme v rozpáleném oleji, přimícháme cibuli a ostatní zeleninu, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř, dobře promícháme a zarestujeme. Poté do směsi vmícháme vývar, v němž jsme rozšlehali Solamyl a asi pět minut provaříme.