Pečená kančí plec s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Voda pitná
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1 kg Kančí plec
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 606 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 17933.8 mg
  • Vitamín A 17933.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky. V pekáči rozpálíme olej, na něm osmažíme maso, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 2

    Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a dopečeme. Do směsi na závěr vmícháme mouku rozšlehanou ve vodě, chvíli podusíme, ochutíme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu