Kančí roláda s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 120 g Houby čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Mléko plnotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 kg Kančí bok
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 359.7 mg
  • Draslík 841.2 mg
  • Vláknina 23513.2 mg
  • Vitamín A 23513.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 112.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

  • 2

    Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.

  • 3

    Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.

  • 4

    V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.

Komentáře k receptu