Kančí roláda s houbami
Suroviny
- 200 g Brambory
- 120 g Houby čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 80 ml Mléko plnotučné
- 500 ml Voda pitná
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 kg Kančí bok
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 21 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 359.7 mg
- Draslík 841.2 mg
- Vláknina 23513.2 mg
- Vitamín A 23513.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 112.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
-
2
Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
-
3
Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.
-
4
V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
-
5
Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.