Roláda z kančího boku
Suroviny
- 100 g Vepřové škvarky
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 80 ml Mléko polotučné
- 400 ml Voda pitná
- 120 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Klobása vepřová
- 3 stroužek Česnek
- 1.2 kg Kančí bok
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 270.5 mg
- Draslík 185.5 mg
- Vláknina 3074.9 mg
- Vitamín A 3074.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.
-
2
Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem, přimícháme umleté vepřové škvarky, klobásu nakrájenu na kostičky, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, rozmíchaná vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.
-
3
Hotovou náplň naneseme na plát bůčku, dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáčku na cibuli, kterou jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme teplou vodou.
-
4
Hotovou roládu vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Omáčku přecedíme a podáváme s nakrájenou roládou, z které jsme odstranili provázek.