Kotlety na skořici
Suroviny
- 750 g Vepřové kotlety
- 100 g Prosciutto sušené
- 20 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Rajčata
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 792 mg
- Vláknina 7175.8 mg
- Vitamín A 7175.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Uchováme teplé.
-
2
V pánvi ve výpeku osmahneme jemně pokrájenou šunku, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme bobkový list, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.
-
3
Kotlety dáme do pekáče, přelijeme směsí z pánve.
-
4
Rajčata oloupeme, osmažíme, ochutíme solí, pepřem,povaříme na pyré, přidáme skořici, nasekanou petrželku, rozředíme vínem a přilijeme ke kotletám.
-
5
Zakryjeme a pečeme cca 30min. Můžeme dolét ještě trochu vína.
-
6
Hotové kotlety podáváme s libovolnou přílohou, můžeme doplnit sázeným vejcem.