Tacos s mletým hovězím
Suroviny
- 160 g Cibule
- 150 g Salát hlávkový
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Chilli paprička
- 10 g Chilli koření mleté
- 400 g Hovězí maso mleté
- 20 g Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 8 ks Tortilla
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Smetana jihočeská zakysaná15%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 12 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 822.4 mg
- Vláknina 17856.2 mg
- Vitamín A 17856.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, nasekanou cibuli, drcený česnek, 5 minut průběžně promícháváme a smažíme, než maso zhnědne a zelenina změkne.
-
2
Vložíme chilli koření, papriku, kmín a ještě 2 minuty mícháme a smažíme. Přidáme rajčata, přikryjeme a na středním plameni 5 minut podusíme. Dochutíme pepřem a solí, odstavíme a přimícháme pokrájenou chilli papričku a koriandr.
-
3
Placky tortilla tacos dáme na plech a 2-3 minuty je ohříváme v troubě na 180 °C, pokud není v návodu na obalu uvedeno jinak. Placky naplníme masem a ihned podáváme.