Cibulová polévka se srnčím masem
Suroviny
- 500 g Cibule
- 400 g Srnčí plec
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 24 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 165.1 mg
- Draslík 372.8 mg
- Vláknina 3038.5 mg
- Vitamín A 3038.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody dáme vařit maso ze srnčí plece. Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do prázdného hrnce a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať jemně posekáme, z kostiček chleba v troubě upečeme krutony.
-
2
V rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli.
-
3
V silnostěnném hrnci usmažíme na másle jíšku a zašleháme do ní vývar. Vývar necháme provařit alespoň dvacet minut. Před koncem varu přidáme osmaženou cibuli, česnek, maso, které jsme nakrájeli na kostičky, a pepř. Na závěr do polévky zašleháme vejce. Před podáváním vmícháme do polévky nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebovými krutony.