Gulášová polévka z divočáka
Suroviny
- 50 g Houby sušené
- 500 g Kančí plec
- 80 g Kroupy ječné
- 400 ml Voda pitná
- 100 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 3 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 513.7 mg
- Vláknina 6321.2 mg
- Vitamín A 6321.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme.
-
2
Ve vodě uvaříme propláchnuté kroupy doměkka.
-
3
V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.
-
4
V silnostěnném hrnci na másle usmažíme s moukou světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, namočené houby i s výluhem, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přilijeme udušené maso a scezené a okapané kroupy.
-
5
Necháme prohřát a podáváme.