Polévka ze srnčího masa
Suroviny
- 50 g Houby čerstvé
- 500 g Srnčí plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 10 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 102.2 mg
- Draslík 764.4 mg
- Vláknina 19163 mg
- Vitamín A 19163 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou srnčí plec s oloupanou a rozpůlenou cibulí, solí a pepřem vložíme do studené vody a pomalu vaříme doměkka. Poté vývar přecedíme, maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
-
2
V mezičase na oleji podusíme drobně pokrájené houby.
-
3
V silnostěnném hrnci připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, kterou rozředíme přecezeným vývarem, přidáme prolisovaný česnek, udušené houby a zvolna provaříme alespoň patnáct minut.
-
4
Před koncem varu do polévky vložíme pokrájené maso a majoránku. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.