Polévka z bažanta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 kg Bažant obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 184.3 mg
  • Draslík 807.3 mg
  • Vláknina 3591.4 mg
  • Vitamín A 3591.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a solí. Vaříme pomalým varem doměkka.

  • 2

    V mezičase na másle udusíme očištěné a pokrájené houby.

  • 3

    V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vývar a dobře ho rozšleháme. Jíšku ve vývaru necháme alespoň čtvrt hodiny provařit.

  • 4

    V mezičase obereme uvařeného bažanta. Čisté maso spolu s dušenými houbami a pokrájenou uvařenou zeleninou vložíme před koncem varu do vývaru, aby se vše prohřálo. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu