Srnčí lístky s ovocnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 120 g Kompot brusinkový
  • 500 g Srnčí kýta
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 980.5 mg
  • Vláknina 38200 mg
  • Vitamín A 38200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso vložíme do osolené vroucí vody a spolu s cibulí a pepřem ho uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. V rendlíku zhruba 3 minuty vaříme brusinkový kompot s borůvkami, šťávou z pomeranče, octem a cukrem. Poté omáčku přes síto propasírujeme.

  • 3

    Vychladlé maso nakrájíme na velmi tenké plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu