Srnčí lístky s ovocnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 8 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 980.5 mg
- Vláknina 38200 mg
- Vitamín A 38200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso vložíme do osolené vroucí vody a spolu s cibulí a pepřem ho uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. V rendlíku zhruba 3 minuty vaříme brusinkový kompot s borůvkami, šťávou z pomeranče, octem a cukrem. Poté omáčku přes síto propasírujeme.
-
3
Vychladlé maso nakrájíme na velmi tenké plátky a přelijeme omáčkou.