Fajitas se svíčkovou
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 100 g Ředkvička
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Cibulka jarní
- 250 g Zakysaná smetana
- 20 g Koriandr čerstvý
- 25 g Koriandr čerstvý
- 20 g Chilli paprička zelená
- 40 ml Citronová šťáva
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 20 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Avokádo
- 8 ks Tortilla
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Tequila silver
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 23 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 158 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 1542 mg
- Vláknina 50627.2 mg
- Vitamín A 50627.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
-
2
Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit.
-
3
Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát.
-
4
Zatím ohřejeme tortilly podle návodu.
-
5
Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou.