Staročeská pečená krkovička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Vepřová krkovička
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 0.7 g Zázvor mletý
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1192 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 56.4 mg
  • Vláknina 1521.5 mg
  • Vitamín A 1521.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku.

  • 2

    Na zbylém tuku dozlatova osmažíme omytý a na hrubo nakrájený celer a očištěnou, nasekanou cibuli.

  • 3

    Na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme, provaříme a šťávu podle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu