Staročeská pečená krkovička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1192 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 56.4 mg
- Vláknina 1521.5 mg
- Vitamín A 1521.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku.
-
2
Na zbylém tuku dozlatova osmažíme omytý a na hrubo nakrájený celer a očištěnou, nasekanou cibuli.
-
3
Na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme, provaříme a šťávu podle chuti dosolíme.