Černý kořen se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Černý kořen
- 500 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 520.9 mg
- Vláknina 9202.5 mg
- Vitamín A 9202.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 781.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, na kousky nakrájený černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle, vsypeme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně a nastrouhaný sýr.
-
3
Omáčku promícháme s uvařeným černým kořenem a podáváme.