Kebab na grilu
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 668.6 mg
- Vláknina 21903.8 mg
- Vitamín A 21903.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na poloviny překrojíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Očistíme a podélně rozkrojíme cuketu, pokrájíme též na kousky jako papriky. Papriky a cukety dáme do mísy.
-
2
Očistíme a podélně rozkrojíme lilky na čtvrtiny. Oloupeme a na 8 stejných klínků rozkrojíme cibule. Přidáme do mísy pokrájený lilek a cibuli.
-
3
V misce ušleháme olivový olej, rozmarýn, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Zálivkou přelijeme zeleninu a zamícháme, aby se v ní obalila.
-
4
Rozehřejeme gril. Na 8 kovových jehel napícháme zeleninu. Kebaby rozmístíme na mřížku a grilujeme 10 minut, občas otočíme.
-
5
Poté necháme okapat a ihned podáváme.