Kandované sladké brambory se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 3 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336.1 mg
- Vláknina 3884.5 mg
- Vitamín A 3884.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zahříváme olej a med asi 1 minutu. Když začne směs bublat, přidáme oloupané, na kousky nakrájené sladké brambory. Pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.
-
2
Když brambory začnou pouštět šťávu, přidáme oloupaný, nastrouhaný zázvor a citronovou kůru. Pod pokličkou vaříme ještě 10-15 minut.
-
3
Potom pokličku odstraníme a do hrnce vsypeme sůl. Zvýšíme příkon tepla a zprudka vaříme 5 minut, aby šťáva zhoustla.
-
4
Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.