Plněné pivní rohlíky
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Droždí
- 120 g Máslo čerstvé
- 80 g Šunka dušená
- 60 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 41 g
- Sodík 3307 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 180.7 mg
- Draslík 340.3 mg
- Vláknina 1525.1 mg
- Vitamín A 1525.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rozdrobeného droždí, dvou lžic vlažného piva, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a na teple necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
-
2
V mezičase na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku, sůl, pepř, pivo a dusíme, až se pivo vydusí. Poté vmícháme jemně pokrájenou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.
-
3
Na vále rozválíme z vykynutého těsta kolo, z něj vykrájíme osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme nádivku a trojúhelník srolujeme ke špičce. Hotové rohlíky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.