Kynuté pivní preclíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 24 g
- Sodík 3055 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 288.8 mg
- Vláknina 7808.1 mg
- Vitamín A 7808.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.
-
2
Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.