Dort s hrozinkami v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hrozinky
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 358.4 mg
  • Vláknina 2730.5 mg
  • Vitamín A 2730.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

  • 2

    Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti.

Komentáře k receptu