Dort s hrozinkami v pivu
Suroviny
- 200 g Hrozinky
- 250 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 41 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 358.4 mg
- Vláknina 2730.5 mg
- Vitamín A 2730.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
-
2
Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti.