Višně v pivním karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Višně
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 346.2 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší pánvi rozpustíme cukr s vanilkovým cukrem a za stálého míchání necháme středně zkaramelizovat. Do karamelu pomalu zamícháme pivo, až vznikne hustá omáčka. Do omáčky vmícháme vypeckované višně a provaříme.

  • 2

    Směsí plníme poháry a zdobíme dobře ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu