Kari zelené s tempurou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Asijská obalovací směs Tempura
  • 15 g Bazalka
  • 0.4 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Galgan
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 686.5 mg
  • Vláknina 7798.5 mg
  • Vitamín A 7798.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme semena koriandru, pepře a kmínu v mlýnku. Vznikne nám prášek na zelenou kari pastu. Šalotku, zelené chilli papričky, česnek, polovinu připravené limetkové kůry, galangal, kurkumu, sůl a lístky koriandru s práškem smícháme a vše rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Rozehřejeme olej ve woku, přidáme tempuru a mícháme 2 minuty. Přidáme pokrájené jarní cibulky a smažíme minutu. Vyjmeme z pánve tempuru a cibulky a dáme stranou.

  • 3

    Do woku nalijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu, přidáme 6 lžic kari pasty a zbylou limetkovou kůru a minutu vaříme. Přidáme odloženou tempuru a jarní cibulky. Přidáme zbylé kokosové mléko a necháme 8 minut podusit. Přimícháme lístky bazalky a maggi.

  • 4

    Minutu podusíme a poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu