Kari zelené s tempurou
Suroviny
- 175 g Asijská obalovací směs Tempura
- 15 g Bazalka
- 0.4 kávová lžička Polévkové koření Maggi
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 6 ks Cibulka jarní
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Galgan
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 29.1 mg
- Draslík 686.5 mg
- Vláknina 7798.5 mg
- Vitamín A 7798.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umeleme semena koriandru, pepře a kmínu v mlýnku. Vznikne nám prášek na zelenou kari pastu. Šalotku, zelené chilli papričky, česnek, polovinu připravené limetkové kůry, galangal, kurkumu, sůl a lístky koriandru s práškem smícháme a vše rozmixujeme dohladka.
-
2
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme tempuru a mícháme 2 minuty. Přidáme pokrájené jarní cibulky a smažíme minutu. Vyjmeme z pánve tempuru a cibulky a dáme stranou.
-
3
Do woku nalijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu, přidáme 6 lžic kari pasty a zbylou limetkovou kůru a minutu vaříme. Přidáme odloženou tempuru a jarní cibulky. Přidáme zbylé kokosové mléko a necháme 8 minut podusit. Přimícháme lístky bazalky a maggi.
-
4
Minutu podusíme a poté ihned podáváme.