Šátečky se špenátovo-kuřecí náplní
Suroviny
- 225 g Špenát listový čerstvý
- 115 g Kuřecí maso uzené
- 85 g Zakysaná smetana
- 60 g Oříšky piniové
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Sýr Parmezán
- 200 g Těsto filo
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 393.7 mg
- Vláknina 4627.8 mg
- Vitamín A 4627.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý špenát podusíme v kastrole na troše oleje. Scedíme, šťávu vymačkáme a necháme vychladnout. Potom špenát vložíme do robotu spolu s nakrájenou jarní cibulkou, uzeným kuřecím masem, zakysanou smetanou a estragonem. Vše nahrubo rozmixujeme a vmícháme opražené pinie, hořčici, citronovou kůru a špetku pepře.
-
2
Pláty těsta filo rozložíme na pracovní desku a přikryjeme utěrkou. Dva pláty potřeme máslem, položíme na sebe a nakrájíme na pruhy široké 7,5cm. Ke konci jednoho pruhu položíme lžičku připravené náplně a pravý roh přeložíme šikmo přes náplň. Trojúhelník znovu přeložíme a pokračujeme k druhému konci pruhu. Stejně připravíme zbylých 11 šátečků.
-
3
Šátečky potřeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut a po upečení necháme trochu vychladnout na mřížce.
-
4
Můžeme podávat teplé i studené.