Kuřecí proužky s mandlemi a švestkami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 100 g Švestky sušené
- 5 g Hrozinky
- 40 g Mandle
- 10 g Sezam - semena
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 0.32 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 794.9 mg
- Vláknina 7818.8 mg
- Vitamín A 7818.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z kuřete omyjeme, osušíme, osolíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme. Mandle spaříme a oloupeme slupku.
-
2
Na rozpáleném oleji maso osmažíme. Potom přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky a necháme péct společně s masem.
-
3
Po osmažení přidáme ostatní ingredience, švestky, rozinky, mandle, med, šťávu z citrónu, kmín, skořici, pepř. Směs smažíme přibližně 30 minut.
-
4
Po osmažení posypeme sezamovým semínkem a podáváme.