Zemákové karbanátky s uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 43 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 667.6 mg
- Vláknina 8155 mg
- Vitamín A 8155 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
-
2
Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.
-
3
Podáváme je teplé i studené.