Zemákové karbanátky s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 80 g Špek
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.08 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 667.6 mg
  • Vláknina 8155 mg
  • Vitamín A 8155 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.

  • 2

    Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.

  • 3

    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu