Zeleninové lasagne
Suroviny
- 500 g Těstoviny Lasagne
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 60 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Celer bulvový
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 12 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 31.2 mg
- Draslík 129.7 mg
- Vláknina 6097.6 mg
- Vitamín A 6097.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme nastrouhanou mrkev, rajčata a celer. Osolíme a opepříme. Rozmixujeme na omáčku a dochutíme bylinkami.
-
2
Do zapékací mísy naskládáme vrstvu lasagní, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.
-
3
Opakujeme vrstvy, končíme omáčkou a navrch dáme nakrájenou mozzarellu a zapečeme.