Pečená jehněčí kýta po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 310 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1350 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 227 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 222.8 mg
  • Draslík 1080.1 mg
  • Vláknina 6724.5 mg
  • Vitamín A 6724.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou jehněčí kýtu vložíme do pekáče. Olej, nadrcený česnek, skořici, tymián a oregano promícháme. Směsí potřeme maso, pokapeme citronovou šťávou a opepříme.

  • 2

    Do pekáče vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky pekáče, přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěnou, podélně nakrájenou mrkev.

  • 3

    Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia a maso pečeme 3 hodiny. Každých 30 minut kýtu potřeme zbylou směsí nebo podlijeme vodou.

  • 4

    Potom pekáč přikryjeme alobalem a maso pečeme ještě 2 hodiny.

  • 5

    Vyjmeme z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout. Kýtu podáváme posypanou nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu