Bystřický bramborák s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Divoké koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 dl Mléko - podmáslí
  • 0.18 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 466.2 mg
  • Vláknina 7155 mg
  • Vitamín A 7155 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté a osušené vepřové krkovice nakrájíme 4 plátky masa o síle cca 1 - 1,5 cm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi na rozpáleném oleji (0,5 dl) zprudka orestujeme po 1 minutě z každé strany, poté odložíme do mísy.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme brambory, jemně nastrouháme, v míse smícháme s rozetřeným česnekem, polovinou lžičky divokého koření (roztlučeme), majoránkou, lžičkou soli, polovinou lžičky černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.

  • 3

    Do větší pánve nalijeme 0,5 až 1 dl nového oleje a rozpálíme ho. Orestované maso namáčíme do bramborového těsta tak, aby byla vrstva raději silnější. Poté vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme pomalu (přibližně 5 - 7 minut z každé strany) do zlatova.

  • 4

    Hlávkový salát omyjeme, lístky potrháme a vložíme do mísy. V misce rozšleháme podmáslí s polovinou lžičky soli, špetkou černého pepře a drobně pokrájeným omytým koprem. Tuto zálivku promícháme se salátem, který rozdělíme do misek.

  • 5

    Usmažené bramboráky s masem podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu