Irské dušené jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 191 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1399.9 mg
- Vláknina 25180.5 mg
- Vitamín A 25180.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem.
-
2
Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu.
-
3
Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.