Hovězí steaky s ořechovým pestem
Suroviny
- 1050 g Hovězí svíčková
- 100 g Ořechy vlašské
- 50 g Sýr Parmezán
- 30 g Petržel - nať
- 30 g Estragon
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 892.3 mg
- Vláknina 3534 mg
- Vitamín A 3534 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechová jádra zvolna pečeme na suché pánvi několik minut. Po vychladnutí ořechy vsypeme do mixeru, přidáme nastrouhaný sýr, oloupaný česnek, olivový olej, estragon, petrželku a vinný ocet. Vše rozmixujeme a nakonec pesto podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na steaky o váze 175g, potřeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi po každé straně 2-4 minuty.
-
3
Steaky necháme krátce odpočinout, upravíme na talíře a podáváme s trochou ořechového pesta.