Kuřecí řízky s hruškami a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 449.6 mg
  • Vláknina 4719.8 mg
  • Vitamín A 4719.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Hrušky omyjeme, oloupeme, vyndáme zrníčka a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a do pánve vložíme kuřecí řízky, které zprudka osmahneme.

  • 4

    Do zapékací misky nebo malého pekáčku vložíme opečené maso i se šťávou, která vznikla při smažení. Na maso přidáme plátky hrušky a sýru gorgonzoly.

  • 5

    Vše necháme zapékat tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a maso není měkké.

Komentáře k receptu