Kuřecí řízky s hruškami a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 449.6 mg
- Vláknina 4719.8 mg
- Vitamín A 4719.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Hrušky omyjeme, oloupeme, vyndáme zrníčka a nakrájíme na plátky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a do pánve vložíme kuřecí řízky, které zprudka osmahneme.
-
4
Do zapékací misky nebo malého pekáčku vložíme opečené maso i se šťávou, která vznikla při smažení. Na maso přidáme plátky hrušky a sýru gorgonzoly.
-
5
Vše necháme zapékat tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a maso není měkké.