Kuře na bramborákové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 57 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 454.8 mg
- Draslík 998.6 mg
- Vláknina 5326.5 mg
- Vitamín A 5326.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.
-
2
Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.
-
3
Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).
-
4
Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.
-
5
Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.
-
6
Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.