Pikantní zeleninová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 300 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 5 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1097.2 mg
  • Vláknina 15798.7 mg
  • Vitamín A 15798.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nastrouháme nadrobno, jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, promícháme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekané feferonky, prolisovaný česnek, nasekanou papriku, zázvor, podlijeme 2 dl vody a dusíme 30 minut. Podle chuti dokořeníme solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou, křenem a dále dusíme, nezapomínáme míchat, aby se nám nepřipálila směs na dně hrnce.

  • 2

    Dusíme až do zhoustnutí směsi, přibližně 30 minut. Připravenou přílohu ještě horkou plníme do skleniček, které zavíčkujeme a skladujeme na studeném a tmavém místě.

Komentáře k receptu