Pikantní zeleninová příloha
Suroviny
- 600 g Jablka
- 300 g Cukr krupice
- 2 kávová lžička Křen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 5 ks Cibule
- 3 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 2 kg Rajčata
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 1 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1097.2 mg
- Vláknina 15798.7 mg
- Vitamín A 15798.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nastrouháme nadrobno, jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, promícháme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekané feferonky, prolisovaný česnek, nasekanou papriku, zázvor, podlijeme 2 dl vody a dusíme 30 minut. Podle chuti dokořeníme solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou, křenem a dále dusíme, nezapomínáme míchat, aby se nám nepřipálila směs na dně hrnce.
-
2
Dusíme až do zhoustnutí směsi, přibližně 30 minut. Připravenou přílohu ještě horkou plníme do skleniček, které zavíčkujeme a skladujeme na studeném a tmavém místě.